Revolucija na področju Stereolitografije – SLA 750

Revolucija na področju Stereolitografije – SLA 750

Revolucija na področju Stereolitografije – SLA 750 568 320 Fridro3D

Proizvajalec industrijskih 3D tiskalnikov 3D Systems je napovedal vrsto novih izdelkov za potrebe aditivne proizvodnje.

Predstavitev vključuje dva nova laserska 3D tiskalnika, SLA 750 in SLA 750 Dual, kot tudi nov material za 3D tiskanje “Accura AMX Durable Natural”, sistem za naknadno obdelavo “PostCure 1050” in nov operacijski sistem “Oqton Manufacturing”, ki poveže vse v eno.

Celostni paket je zasnovan tako, da obravnava vsako stopnjo delovnega toka 3D-tiskanja, ki zajema serijsko tiskanja velikega formata za potrebe avtomobilske industrije, potrošniškega blaga, letalstva in zdravstva. Po napovedih podjetja 3D Systems bo novi nabor izdelkov omogočil serijsko proizvodnjo SLA izdelkov  in do trikrat večjo zmogljivost ter prepustnost kot konkurenčni 3D tiskalniki.

Tehnični direktor za aditivno proizvodnjo pri 3D Systems je v intervjuju dejal: »Uvedbo te nove platforme, katera vključuje možnost tiskanja z dvojnim laserjem, materialov Accura in specializirano peč za strjevanje, vidim kot smernico kako izvajati globalno strategijo aditivne proizvodnje, ki se osredotoča na naše prednosti.«

0Revolutionary SLA 3D printer.

SLA 750 in SLA 750 Dual

SLA 750 in SLA 750 Dual 3D printerja

Najnovejši tiskalniki 3D Systems želijo združiti velikost, hitrost in ločljivost v eno, ki bo omogočala visoke zmogljivosti in proizvodnjo končnih delov.
SLA 750, ki je na voljo v dveh konfiguracijah, ima en sam 4W laser, medtem ko ima SLA 750 Dual dva takšna laserja za dvojno hitrost tiskanja. Prvega je mogoče v celoti nadgraditi na SLA 750 Dual konfiguracijo.

Prostornina tiskanja meri 750 x 750 x 550 mm in je za 15 % večja od kateregakoli od prejšnjih modelov 3D Systems. Sistemi so opremljeni tudi s samo kalibrirnim sistemom za izboljšanje zanesljivosti procesa in kakovosti delov.

Novost je tudi vektorska tehnologija Hyper-Scan, ki je lastniški algoritem za skeniranje. Ta optimizira parametre, kot so lasersko osredotočenost, moč in kinematika vektorskega motorja.

Programska oprema vključuje program 3D Sprint, ki velja za enega izmed vodilnih za pripravo in optimizacijo tiskanja. Predstavili so tudi nov operacijski sistem Oqton Manufacturing, ki ga poganja AI-umetna inteligenca v oblaku. Ta bo omogočala uporabnikom načrtovanje proizvodnih procesov in povezovanje z drugimi stroji za popolno sledljivost celotne proizvodne.

 SLA 750 in SLA 750 Dual

Prvi na svetu 3D tiskalnik s sinhronim dvojnim laserskim sistemom.

Accura AMX vzdržljiva naravna smola za 3D tiskanje

3D Systems je predstavil tudi nov material Accura AMX Durable Natural, ki lepo dopolni celotni sistem SLA 750. Material z visoko trdnostjo in odpornostjo na udarce ter raztezanje. Zasnovan, da prenese ponavljajoče visoke mehanske obremenitve in udarce.

Material je že testiran v skladu z ASTM D4329 in ASTM G194 za brezhibno mehansko delovanje do 8 let v zaprtih prostorih in do 1,5 let na prostem. Smola je prav tako izotropna in ponuja podobne lastnosti žilavosti in trdnosti kot standardni termoplasti.

Accura AMX Durable Natural je primeren za tiskanje velikih kompleksnih orodij, kot so hladilni kanali, cevi in razdeliliniki.

Accura AMX Durable Natural

Vzdržljiv, trajen, odporen na udarce in raztezanje.

PostCure 1050 postaja za naknadno obdelavo

In na koncu še novi industrijski sistem za naknadno obdelavo, PostCure 1050. Sistem je zmožen zelo hitro sušiti in strjevati velike serije delov. Prostornina za obdelavo je velikosti 1050 mm X 750 mm X 600 mm.

Zasnovan z namenom hitrejšega strjevanje kot konkurenčni sistemi (tudi do 5x hitreje). PostCure 1050 se ponaša z LED svetlobnim virom z dolgo življenjsko dobo, konstantno 360° razpršenost svetlobe, samodejno zaznavanje in opozarjanje na izpade svetlobe ter avtomatsko umerjanje svetlobnih virov. Možnost nastavljanje intenzivnosti UV lučk in prilagajanje temperatur aktivno hlajenih LED diod.

PostCure 1050 je združljiv z vsemi 3D tiskalniki in materiali iz smole.

PostCure 1050

Industrijski sistem za naknadno obdelavo

Tehnične specifikacije in cena

  • Dimenzija tiska 750 x 750 x 550 mm
  • Laser 4 Watt (enojni ali dvojni)
  • Razpon žarka 0,125 – 1mm
  • Največja ločljivost 2000 dpi
  • Daljinski upravljalnik Da

SLA 750 je že na voljo za nakup, SLA 750 dual pa lahko pričakujemo nekje proti koncu leta. Material Accura AMX Durable Natural je prav tako na voljo, medtem ko bo postaja za naknadno obdelavo PostCure 1050 na voljo v jeseni.

Kontaktirajte nas za ponudbo 3D tiskalnika SLS 750.

Prijavite se na E-novice

Spletna stran uporablja piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. View more
SPREJMI