Podjetje 3D SYSTEM v sodelovanju z Alpine F1 ustvaril nov material za testiranje v vetrovniku

Podjetje 3D SYSTEM v sodelovanju z Alpine F1 ustvaril nov material za testiranje v vetrovniku

Podjetje 3D SYSTEM v sodelovanju z Alpine F1 ustvaril nov material za testiranje v vetrovniku 1024 642 Fridro3D

3D Systems je v sodelovanju z ekipo Alpine F1 Team predstavil nov material za 3D tiskanje in testiranje v vetrovnike, kar je pospešilo postopek od modela do testiranja.

Novi material Accura Composite PIV je bil zasnovan za učinkovitejšo proizvodnjo visokokakovostnih delov in pridobivanje natančnejših podatkov pri testiranju v vetrovniku (vizualizacija tokov) zaradi česar je idealen pri aerodinamičnem testiranju.

Ta visoko kontrasten vijolični material ima visok natezni in upogibni modul, ter je visokotemperaturno obstojen (do 100°C). Idealen da vzdrži visoke napore v vetrovniku.

Alpine F1 je imela ključno vlogo pri razvoju tega materiala. V kombinaciji s celovito rešitvijo materiala Accura Composite PIV, SLA tehnologije in programske opreme je ekipi uspelo najbolje izkoristiti svojo naložbo v vetrovnik in izboljšati razumevanje pretok zraka nad formulo.

3D Systems pojasnjuje, da je njegova tehnologija SLA omogočila podjetjem Formule 1, da zgradijo toge aerodinamične dele z visoko produktivnostjo in izkoristijo inovacijo pri razumevanje sil, ki delujejo na avto.

Podjetje Alpine F1 uspešno sodeluje s 3D System že vrsto let. Strokovno znanje njihovih aplikacijskih inženirjev in njihove vodilne rešitve v industriji so neprecenljiv del inovacij, ki jih vidimo v svetu. Razvoj tega novega materiala, je samo dokaz kako lahko iz enega področja izkoristimo znanje za razvoj novih in naprednejših rešitev, ki dajejo strankam konkurenčno prednost.

Lastnosti materiala in kompatibilnost si lahko ogledate TUKAJ.

Prijavite se na E-novice

Spletna stran uporablja piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. View more
SPREJMI