3D TISKANA REŠITEV NA PODROČJU RADIOTERAPIJE

3D TISKANA REŠITEV NA PODROČJU RADIOTERAPIJE

3D TISKANA REŠITEV NA PODROČJU RADIOTERAPIJE 1091 869 Fridro3D

3D Systems vstopa na trg radiacijske onkologije z dovoljenjem FDA 510(k) za svoj produkt VSP Bolus – rešitev zasnovana za tiskanje visokokakovostnih pripomočkov za zdravljenje z radioterapijo. 3D natisnjeni modeli, naj bi optimizirali in izboljšali prilagajanje posameznemu bolniku. To bi zmanjšalo zračne reže, s čimer bi izboljšali učinkovitost zdravljenja ter pacientovo izkušnjo.

VSP Bolus ponuja celovito storitev oblikovanja in proizvodnje, ki zagotavlja prilagojeno medicinsko napravo na podlagi bolnikovega načrta zdravljenja. Posledično izvajalci radioterapije ne potrebujejo specializirane programske opreme in dodatnega strokovnega znanja za načrtovanje. Tako se lahko neposredno osredotočijo na zdravljenje in oskrbo pacientov.

V podjetju 3DSystems pravijo, da izkušnje na področju aditivne proizvodnje medicinskih pripomočkov omogočajo dobavo 3D natisnjenih biokompatibilnih Bolusov, ki so specifično narejeni za posameznega bolnika, kar izboljša zdravljenje in udobje pacienta.

Po podatkih podjetja bo približno 50% bolnikov z diagnozo raka prejelo radioterapijo kot del zdravljenja. Za pomoč pri usmerjanju sevanja med zdravljenjem bo izvajalec (npr. medicinski fizik ali sevalni onkolog) uporabil Bolus – prilagodljivo napravo, ki se prilega pacientovi koži. Bolusi, ki so na voljo v prodaji, imajo pogosto vrzeli med napravo in pacientom. To lahko povzroči nezadostno obsevanje ali pa celo izpostavljenost ostalih predelov z nezaželenim sevanjem.
Do se sedaj se je uporabljala 1 cm debela plošča iz materiala podobna gumi. Ta se prilepi na pacientovo telo. To deluje na ravnih predelih, težje pa je prilagoditi tako debel material na bolj kompleksne predele kot je recimo nos, ušesa, ali roke. Rešitev podjetja 3DSystem je precej bolj fleksibilna in prilagodljiva.

Vse Bolus Face Demo

VSP Bolus zagotavlja 3D tiskane dele, ki se prilagodijo pacientovi anatomiji, ter omogočajo učinkovitejše zdravljenje in udobnejšo izkušnjo.

 

Rešitev VSP Bolus obsega celoten potek dela od načrtovanja do končnega produkta. Odpravljena je potreba po specifičnih programski opremi in dodatnim strokovnim znanjem. Ponudnik radioterapije preprosto predloži pacientove CT slike (DICOM) in identificira območje zdravljenja. Za tem se lahko začne potek dela, ki je odobren s strani FDA.

  • Segmentirane slikovnih podatkov s programsko opremo D2P® za oblikovanje bolusa po specifikacijah pacienta
  • Uporaba profesionalnih in certificiranih aditivnih proizvodnih procesov za proizvodnjo visokokakovostnih bolusov
  • Hitra dostava bolusa za večkratno uporabo, ki je prilagojen pacientu in mu zagotavlja udobnejšo izkušnjo

 

Prilagoditev brez težav

  • Izboljša udobje pacienta, prileganje in prožnost z biokompatibilnim materialom iz elastomera VisiJet® M2E-BK70
  • Zmanjša morebitne zračne reže za izboljšano zdravljenje, zlasti pri kompleksnih anatomijah
  • Material se lahko nanese neposredno na kožo
  • Omogoča ponovno uporabo pripomočka skozi celoten potek zdravljenja

VSP Bolus je izdelan iz biokompatibilnega elastomernega materiala, ki se lahko nanese neposredno na kožo pacienta in se popolnoma prilagodi delu telesa

 

PRENESITE BROŠURO

 

Prijavite se na E-novice

Spletna stran uporablja piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. View more
SPREJMI